Activitate: Productie de filme artistice, documentare, spoturi publicitare, videoclipuri, filme dedicatie... Studioul isi desfasoara activitatea in cadrul Asociatiei "Artes" Romania, cu sediul in str. Horia 7-9, Iasi, Romania.



duminică, 17 ianuarie 2010

Iubitorii de film sînt invitaţi să participe la lansarea cărţii "Poetica expresionistă în cinematografie" (ediţia a 2-a, autor Mihai Mihăescu), ce va avea loc pe 21.01.10, ora 19.30, în sediul fostului Romtelecom, str Alexandru Lăpuşneanu nr 14, astăzi Universitatea "A.I.Cuza" din Iaşi. Cartea a apărut de curând la Editura "Artes" a Universităţii de Arte "George Enescu" Iaşi şi a fost distribuită deocamdată în librăriile "Junimea" şi "Casa Cărţii" din Iaşi, in Cluj, la librăria Office Line din Iulius Mall şi in Buzau, la libraria Casa Cartii.
Vor fi proiectate apoi filmele de scurtmetraj "Omul de plastilină" (2009) şi "Fratele meu" (2009), regia Mihai Mihăescu. "Omul de plastilină" îi are în distribuţie pe Radu Ghilaş, Gelu Zaharia, Delia Pintilie, Liviu Matei, iar "Fratele meu" pe Mircea-Tomiţă Moraru, Alexandru-Nicolae Marin, Bianca Buhă.
După proiectarea filmelor va avea loc o dezbatere pe tema: "Filmul românesc - misiune imposibilă ?"
Manifestarea face parte din proiectul "Cafeneaua cinematografică", proiect inţiat de Fundaţia "Timpul" şi Universitatea de Arte "George Enescu" prin Alternative Film Studio şi se află la prima ediţie, având ca scop promovarea filmului, în speţă a filmului românesc, în Iaşi, dar şi în toată Moldova.


"Lucrarea domnului Mihai Mihăescu, "Poetica expresionistă în cinematografie", îşi propune să cerceteze urmele pe care poetica expresionismului german le-a lăsat, decenii de-a rândul, în zona "filmului de autor" şi în aceea a "cinematografului comercial". Iată o temă pe cât de generoasă, pe atât de dificilă, o temă inedită pentru filmologia românească. Venind să umple unul din numeroasele goluri din literatura noastră de specialitate, lucrarea o tratează cu o reală competenţă.Autorul stabileşte genealogia curentului, descifrează ecourile expresioniste prezente în filmul german de până în 1933, urmăreşte expansiunea fenomenului pe alte meridiane cinematografice de la cel suedez, le cel american. Vădind o apreciabilă cultură filosofică, estetică, literară, teatrală, plastică, muzicală şi cinematografică, domnul Mihai Mihăescu parcurge acest amplu şi complicat traseu cu răbdarea şi siguranţa istoricului bine şcolit. Lucrarea pune în evidenţă fina intuiţie a practicianului, un practician - adăugăm de îndată statornic atras de studiul teoretic, critic şi istoric al cinematografului, un practician înzestrat nu numai cu acea vocaţie de regizor atestată de "Păcatul", filmul inspirat din proza sadoveniană, ci şi dotat cu calităţi de filmolog."
Prof. univ. dr. George Litera


"Omul de plastilină" - Sinopsis:
Mogoş, tată a doi copii, se prezintă la o clinică dermatologică, unde i se comunică rezultatele analizelor. Verdictul este implacabil - o boală incurabilă de piele... La aflarea veştii, el se aruncă în faţa unuiu automobil."

Gelu Zaharia şi Radu Ghilaş în "Omul de plastilină"


Radu Ghilaş în "Omul de plastilină"


Delia Pintilie în "Omul de plastilină"


"Fratele meu" - Sinopsis:
Doi fraţi, Chris şi Mark, iubesc aceeaşi fată. Pentru a-l face să renunţe, Mark îşi droghează fratele, ţinându-l închis într-o cameră mică şi întunecoasă. Finalul nu este însă cel aşteptat de Mark.

Mircea-Tomiţă Moraru în "Fratele meu"





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu